Stora polermaskiner är den vanligaste förekommande typen av polermaskiner för att arbeta med stora ytor som är vanligt förekommande på bil, husvagn och båtar. Vi går igenom vad skillnaden är gentemot en vanlig polermaskin och vad som är för och nackdelar med en stor polermaskin. Till skillnad från en normal polermaskin så arbetar en stor polermaskin mer effektivt på stora ytor medans den på mindre ytor har lite svårt att komma åt. För att göra det så enkelt som möjligt i Er urvalsprocess så har vi valt ut en stor polermaskin i premium och budget segmentet. 

 

Testvinnande stor polermaskin 2021!

BÄSTA PREMIUM
5/5

Polermaskin Stor Flex PE14-2

Flex stor polermaskin är den bästa stora polermaskinen i premiumsegmentet. Med steglös vartalsjustering och högt vridmoment för stora ytor är denna stora polermaskin det ultimala valet när det kommer till en stor polermaskin med lågt ljud och vibrationer.

BÄSTA MELLAN
4.7/5

Stor polermaskin Rupes LH19E

Rupes roterande polermaskin är den bästa roterande polermaskinen i mellansegmentet. Otroligt tystgående och stark polermaskin för den kräsna användaren. Passar utmärkt till stora ytor och genererar otroligt lite vibrationer samtidigt som den har en låg ljudnivå.

BÄSTA BUDGET
4/5

Stor polermaskin Dewalt DWP849X

Stor polermaskin i budget segmentet. Skiivdiameter på 180 mm justerbart varvalt och elektronisk hastighetsjsutering är detta en otroligt prisvärd stor polermaskin för såväl proffs som nybörjare som inte är beredda att ta klivet till en Flex PE14-1

Vad är en Stor polermaskin?

Vi kommer att gå igenom vad en stor polermaskin egentligen är och hur man använder den på bästa sätt. Vill du köpa en stor polermaskin så kan du se vilken som fått bäst i test eller köpa på ovan länk där vi länkar till olika polermaskiner som är stora. En stor polermaskin för oss är en polermaskin som har en skivdiameter som är > 180 mm. 

Stor polermaskin

En stor polermaskin har en stor fördel när det kommer till stora ytor som så som biltak, huv, husvagnar, båtar där man behöver avverka en stor yta snabbt. Vi rekommenderar alltid en stor polermaskin med en skivdiameter på 180 mm och över när det kommer till polering av stora ytor. Polermaskiner med stor diameter på 180 mm och uppåt är oftast roterande som är mycket effektivare än en oscillerande polermaskin. 

Hur du använder en Stor polermaskin

En stor polermaskin som är roterande har en cirkulerande rörelsebana vilket är mer effektivt än en oscillerande polermaskin. Fördelen med den roterande polermaskinen är att diametern är oftast på > 180 mm och därmed avverkar du stor ytor snabbt och effektivt. Jämfört emot en normalstor eller mindre polermaskin har en stor polermaskin fördelen att avverka större ytor mycket snabbare och är därmed väldigt fördelaktigt vid polering av stora ytor som t.ex. husvagnar, båtar och bilar har. 

Oftast skiljer inte vikten sig åt särskillt mycket gentemot en mindre polermaskin vilket gör att den även är smidig att hantera trots storleken på skivdiametern.

Själva ytan på polertrissan är mycket större än hos en normalstor polermaskin och det är därför som en stor polermaskin blir så effektiv vid polering av stora ytor.

Polermaskin Rörelsemönster

Fördelar med en stor polermaskin

Nackdelar med en stor polermaskin

5/5

Bästa stora polermaskin i premiumsegmentet blev en modell från Flex. Med steglös vartalsjsutering och högt vridmoment för stora ytor.

VR-elektronik: steglös varvtalsinställning, tackometergenerator, konstant varvtal, och ett överbelastningsskyddngsskydd är det en modell som fungerar mycket bra för såväl hobby- som proffs-användaren. 

Vidare så är det en kraftfull motor på hela 1400 W med optimerade luftkanaler för perfekt kylning av motor och växel som gör att livlängden är lång. Starten är mjuk och ryckfri med en starthastighet på 250 RPM vid inställning 1 samtidigt som det finns en låsfunktion så att du slipper hålla inne knappen för kontinuerlig drift. Med ett platt växelhuvud minskar avståndet till ytan och maskinen kan därför drivas säkert i samtliga lägen. Greppkåpan är givetvis utformad ergonomiskt med softgrip som material. Ergonomin genomsyrar hela maskinen och gör poleringen till en trevlig upplevelse. Säkerhetstänket märks rakt igenom hela maskinen vilket gör den lika lämplig att använda för nybörjare som mer erfarna.

Med en kabel på hela 4 meter har du gott om utrymme för att använda din stora polermaskin utan att tycka den tar emot på  grund av för kort sladd. 

Denna stora polermaskin är framtagen för att polera med extremt låga varvtal vilket gör den exceptionell vid polering av värmekänsliga ytor. Vidare är den speciellt framtagen för bearbetning av stora ytor så som fordon, båtar, husvagnar, husbilar och flygplan.

Resultatet blir att en stor polermaskin som PE14-2 går och arbeta med under många timmar utan att det orsakar värk i armar och axlar tack vare en vikt på endast 2,3 kg. 

Vårt absoluta toppval, du kommer definitivt inte att bli besviken om du väljer denna stora polermaskinen. 

4.7/5

Bästa stor polermaskin i mellansegmentet blev en modell från Rupes. Rupes tillsammans med Flex gör världsledande polermaskiner och håller absolut högsta klass.

Med en stark motor, högt vridmoment, mjukstart  det en modell som fungerar mycket bra för såväl hobby- som proffs-användaren och är en perfekt polermaskin för stora ytor. Den stora polermaskinen har ett platt växelhuvud vilket minskar avståndet till ytan och därmed minskar risken för att det uppstår slag och vibrationer som skadar ytan. Säkerhetstänket märks rakt igenom hela maskinen vilket gör den lika lämplig att använda för nybörjare som mer erfarna. 

Med optimerade luftkanaler håller den roterande poleringsmaskinen temperaturen nere på motor och växlar för att garantera en lagom temperatur under hela arbetet. Modellen är mycket ergonomiskt utformad vilket ökar användarvänligheten och lättviktschassit kommer till sin rätt.

Den dämpande effekten är mycket god och resultatet blir att en stor polermaskin som Rupes LH19E går och arbeta med under många timmar utan att det orsakar värk i armar och axlar tack vare en vikt på endast 2,2 kg, vilket är testets lättaste polermaskin.

Med sin kraft och lätta vikt blir LH19E ett utmärkt val för den som letar efter en stor polermaskin, du kommer att bli besviken om du väljer en Rupes LH19E och vi känner oss trygga med att rekommendera denna premiummaskin till mellansegmentets prisklass.

4/5

Bästa stora polermaskin i budgetsegmentet blev en modell från Dewalt. Professionell polermaskin på 1250W med en skivdiameter på  180mm, justerbart varvta och elektronisk hastighetsjustering. 

Dewalt DWP849X är en stor polermaskin med en skivdiameter på 180 mm vilket passar sig ypperligt för en stor polermaskin med syfte att effektivt avverka stora ytor så som fordon, husvagn, bil, båt och husbilar. Maskinen är förutsedd med ett gummiklätt växelhus som tillåter användaren att greppa maskinen med hög komfort. 

Denna stora polermaskin är förutsedd med en variabel hastighetsjustering och ger därmed användaren möjighet att styra hastigheten på polermaskinen. Det har en stor hastighetsbrytare som gör det enkelt att jsutera hastigheten i varje applikation. Vidare är den även utrustad med ett utbytbart skydd som förhindrar ull eller liknande att åka in i maskinen vilket ökar livslängden. Med en nollspänningsbrytare förhindrar maskinen att den startas när sladden sätts i trots att strömbrytaren är i på-läget, vilket kan vara väldigt skönt att veta om man mot förmodan skulle råka glömma stänga av den. 

Med ett stort spindellås byter du enkelt ut rondellen vid behov. 

Resultatet blir att en stor polermaskin som Dewalt går och arbeta med under många timmar utan att det orsakar värk i armar och axlar tack vare en modest vikt på 3 kg.

Med en Dewalt DWP849X kommer du inte bli besviken varken som proffs eller nybörjare. 

En perfekt polermaskin för husvagn

Våra testvinnande stora polermaskiner är de ultimata polermaskinerna för stora ytor som en husvagn har. Med en av dessa testvinnande polermaskiner avverkar du snabbt och effektivt ytan på din husvagn med absolut bästa resultat. Det kan vara svårt att hitta en bra polermaskin som passar till just en husvagn men våra testvinnare i stor polermaskin är en perfekt maskin för att avverka dess stora ytor snabbt, enkelt och effektivt. Det viktigaste när man polerar en husvagn är att ha en stor polermaskin med en stor polerrondell, antingen i skum eller ull för att avverka ytan så snabbt som möjligt då dess yta är väldigt stor. Att polera en husvagn tar ofta väldigt lång tid och med en stor polermaskin minimerar man den tiden. Dessa stora polermaskiner är även väldigt lämpliga i flera ändamål än att endast polera en husvagn men husvagnen utgör det absolut bästa exemplet där en stor polermaskin kommer till sin rätt.

Varför skall man ha en stor polermaskin?

Som vi varit inne på tidigare är en stor polermaskin det i särklass bästa arbetsverktyget när det kommer till att avverka stora arbetsytor. För att ge några exempel bortsett från husvagnen så fungerar det utmärkt vid polering av huv, tak, dörrar och båtar. På dessa områden och objekt så vill man ha en så stor arbetsyta som möjligt för att uppnå ett bra resultat snabbare. Självklart vill man inte lägga längre tid än vad det behövs för att polera stora ytor, då kan man hellre lägga den tiden på de mindre och mer komplexa ytorna där de kan vara svårt att komma åt och få ett bra resultat.

Vad definierar en stor polermaskin?

För oss på polermaskinen är definitionen av ett stort polermaskin en polermaskin med stor arbetsyta. Det vill säga ett arbetsverktyg som snabbt och effektivt kan avverka stora ytor med minimal ansträngning. Så när vi menar en stor polermaskin menar vi inte att den skall vara stor och klumpig utan att den skall ha en stor arbetsyta. Vikten är som i alla våra test en avgörande faktor för ergonomi och bäst i test resultatet väldigt avgörande. Vi vill självklart att polermaskinerna skall ha en stor arbetsyta utan att det på något sätt skall drabba din förmåga att arbeta med den stora polermaskinen under långa arbetssessioner. Alla våra stora polermaskiner som vunnit bäst i test i sin kategori har låg vikt och går att arbeta långa arbetspass med.

Varför använda sig av en stor polermaskin?

En stor polermaskin är fördelaktig när det kommer till större ytor så som båtar, husvagnar, husbilar och liknande fordon, samtidigt kan det snabbt och effektivt avverka en motorhuv eller taket på en bil för att effektivisera arbetsprocessen och minimera polertiden. Många rekondfirmor har stora polermaskiner för att vara så effektiva som möjligt, samtidigt är det svårt att komma åt mindre och mer komplexa områden.