POLERMASKIN SLADDLÖS

Söker du en sladdlös polermaskin? Vi går igenom vad man skall tänka på när man väljer en sladdlös polermaskin för polering och vad för och nackdelarna är med de olika sladdlösa polermaskinerna är. För att göra det så enkelt som möjlig har vi plockat ut en testvinnare i premium, mellan och budgetsegmentet. Det skall vara enkelt att hitta en prisvärd och bra sladdlös polermaskin.

 

Testvinnande polermaskin sladdlös 2021!

BÄSTA PREMIUM

Polermaskin sladdlös Flex XFE 15 -150

Flex polermaskin sladdlös är den bästa sladdlösa polermaskinen i premiumsegmentet för polering. Minimalt med vibrationer och ljud.

BÄSTA MEDEL

Polermaskin sladdlös Makita DPO600Z

Makita polermaskin sladdlös är för dig som söker en bra polermaskin för din polering, bekväm stark och lite vibrationer gör den helt perfekt.

BÄSTA BUDGET

Polermaskin sladdlös Dewalt DCM848N

Dewalt polermaskin sladdlös är den bästa polermaskinen i budget segmentet. Kolborstfri motor som inte stannar vid tung belastning på 18V.

polermaskin sladdlös för polering

Vi kommer att gå igenom vad man bör tänka på vid val av polermaskin sladdlös till din polerin och hur man använder den på bästa sätt. Vill du köpa en polermaskin som är sladdlös för din polering så kan du se vilken som fått bäst i test eller köpa på länken där vi länkar till olika polermaskiner med erbjudande just nu som passar för att få den bästa finishen. 

Flex polermaskin sladdlös polerar

Polermaskin sladdlös

När du väljer en polermaskin som är sladdlös för din polering är det viktigt att tänka på vilken typ av polermaskin du skall välja. Har du mycket repor och en riktigt skadad lack rekommenderar vi en roterande polermaskin sladdlös. Men då den är mycket effektivare är det även närmare till att göra fel. I de allra flesta fall så räcker det gott med en oscillernade polermaskin som är sladdlös där du har större felmarginal, det är nästan omöjligt att skada din billack med en oscillerande polermaskin som är sladdlösa. Valet beror helt enkelt på hur skicket är och din erfarenhetsnivå. 

Du kan läsa mer om oscillerande polermaskiner och roterande polermaskiner om du har svårt att välja. 

polermaskin sladdlös användning

En polermaskin till din bil, båt, husvagn eller motorcykel som är roterande och sladdlös eller oscillernade sladdlös skapar snabbt och effektivt en fin finish på din bils lack. När man polerar en yta är det viktigt att tänka på hur man använder maskinen för att uppnå bästa resultat. 

Bilden illusterar vilket rörelsemönster som är optimalt för en sladdlös polermaskin och hur du skall arbeta för att uppnå den finishen som din bil förtjänar oavsett om det är en oscillerande eller roterande sladdlös polermaskin. 

När man använder en sladdlös polermaskin till polering är det viktigt att tänka på följande saker. 

  • Lägg inte för mycket tryck utan låt den vila på lacken mjukt
  • Fördelaktigt att inte köra på höga varvtal 
  • Kör i ett bestämt rörelsemönster enligt bilden
  • Kör i block och inte en hel yta i ett svep
  •  
Svårare än så är det helt enkelt inte. Med dessa tips så kommer Ni få en kanonfinish. 
Polermaskin Rörelsemönster

Bästa sladdlösa polermaskinen i premiumsegmentet blev en modell från Flex. FLEX XFE 15-150 18,0-EC är en polermaskin med en slaglängd på 15 mm och ett varvtal på 7600/min. Polermaskinen är friexcenterroterande för hologramfri slutbehandling och dessutom utrustad med en polstrad specialkardborre-rondell med en diameter på 140 mm. Den har motvikt för lugn gång och är idealisk för temperaturkänsliga lacker tack vare låg värmeutveckling. Vi anser att 140 mm är en bra storlek för att polera bilen med, den avverkar stora ytor relativt snabbt samtidigt som du kommer åt på mindre ytor, vilket gör det till en riktigt bra allroundpolermaskin till din bil. 

Utöver en kraftfull och högpresterand motor har FLEX XFE 15-150 låga ljudnivåer och låga vibrationer vid maximal belastning. Med högt vridmoment, jämn körning, en högeffektiv och hållbar EC-motor och ett intelligent elektroniskt styrsystem förlängs livslängden och ökas effektiviteten på de batteridrivna polermaskinerna. Integrerad mjukstart förhindrar ryck vid start dessutom går det att låsa strömbrytaren för kontinuerlig drift vilket för maskinen till ett förstahandsval för såväl proffs som nybörjare. 

Självklart är även greppkåpan utformat på ett ergonomiskt sätt med softgrip, vilket för att den går att arbeta med under många timmar utan att det orsakar värk i armar och axlar tack vare en vikt på endast 2,1 kg.

I denna testvinnande modellen så ingår även två stycken 5 Ah batterier vilket gör att du aldrig behöver känna att batteritiden skall ta slut och du står utan batteri. Självklart finns den även att köpa utan batteri men vi föredrar helt klart en helhetslösning där du får två inkluderande batterier till reducerat pris.

Vår absoluta favorit!

Bästa polermaskin sladdlös i mellansegmentet blev en modell från Makita. Denna polermaskin som är sladdlös är på 18V med varvtal på upp till 780/min och slagtal på upp till 13600/min. Polermaskinen är perfekt för bland annat bilar, båtar, husvagnar, motorcyklar vilket alla våra testvinnare är. Tvångsrotation med 5,5 mm excentrisk rörelse gör polering effektiv och maskinen enkel att använda. Basen är på 150 mm med kardborrebandsmontering. Utrustad med mjukstart, låsbar strömbrytare och elektronisk effektjustering

Mjukstart, konstant vartal och anses vara exceptionellt skonsam för lacken då värmen inte blir hög som de kan bli på polermaskiner i det lägre prissegmentet. Känsliga delar på lacken kan alltså poleras utan risk för att lacken bränner.

Både professionella och nybörjare kan känna sig trygga när de väljer en Makita DPO600Z polermaskin sladdlös för polering. Större repor och matt lack är ett minne blott och försvinner utan tvekan med denna polermaskin. Handtaget har en smal utformning vilket gör att den sladdlösa polermaskinen ligger väldigt skönt i handen under många timmars arbete. Med en låg ljudnivå och minimalt med vibrationer utmärker sig denna sladdlösa polermaskin, vikten ligger på 3,1 kg vilket gör den lätthanterlig.

Makita sladdlösa polermaskin är ett mycket populärt val av många och utgör en bra första maskin att använda sig för att lära sig polera ytor. Med den låga temperaturen minimerar man risken att skada eller bränna lacken under arbetet.

Med Makita kan du känna dig trygg i ditt val med polermaskin. Vill du ha en mer komplett polermaskin med marknadens bästa egenskaper tittar du på vår testvinnare i premiumsegmentet

Bästa sladdlösa polermaskinen för din polering i budgetsegmentet blev en modell från Dewalt. Polermaskinen är sladdlös och väldigt kraftfull med sin motor på 18V och därmed är detta en sladdlös polermaskin som inte stannar vid en tung användning. Vidare är den skonsamt mot lacken då den inte kommer upp i hög temperatur och har ett kast på 15 mm.  Dewalt sladdlösa polermaskin har en disc diameter på 125 mm som är utvecklad för att utföra mer arbeten med ett perfekt resultat varje gång. Borttagning av skador på lack samt repor går snabbt med den kraftiga sladdlösa oscillerande poleringsmaskinen.

 

För att uppnå bästa möjliga resultat har DCM848 en fritt roterande drivenhet som stoppar dynan när det applicerade trycket blir för högt. Självkalrt har den variabel varvtalsreglering och ett 18V XR-batteri som roteras 90° för att undvika kontakt med ytan. OBS!! denna modellen levereras utan batteri och laddare, vilket behöver köpas till.

Den har en smart funktion som ger bra komfort vid längra arbetspass vilket är en låsknapp som gör att du inte manuellt behöver trycka in knappen för att driva denna sladdlösa polermaskinen. 

Maskinen genomsyrar även ergonomi genom ett växelhus som är helt gummiklädd och ökar komforten rejält samtidigt som den har en polerdyna med kardborrefästa för att säkerställa ett snabbt byte av polerdyna

Att välja en sladdlös poleringsmaskin för polering kan vara svårt, men här får du en billig sladdlös polermaskin till din bil som du kan börja med och vill du sedan uppgradera dig så har du inte lagt allt för mycket pengar.

Med Dewalt kan du känna dig trygg i ditt val med sladdlös polermaskin. Vill du ha en mer komplett sladdlös polermaskin med marknadens bästa egenskaper tittar du på Flex.

Vanliga frågor om sladdlös polermaskin

En sladdlös polermaskin använder man för att ta bort repor som uppkommit av olika anledningar och få en fin glans. När man polerar så slipar man bort ett mycket tunt lager av lacken runt repan för att på så sätt generera en lack som är i samma nivå som resten av lacken. Repan är borttagen och lacken återställd. Fördelen med en polermaskin som är sladdlös är att du enkelt kan förflytta dig överallt utan en kabel som hänger och kan förhindra ditt arbete. Den sladdlösa polermaskinen gör ditt polerande bekvämt och flexibelt. 

En polermaskin som är sladdlös drivs av batteri istället för el. Batteristorleken varierar beroende på vilket typ av batteri du väljer att köpa till. Då polering kräver långa sessioner så rekommernader vi att köpa till ett stort batteri på ungefär 5 Ah till din sladdlösa polermaskin. Väjer du vår testvinnande flex sladdlösa polermaskin så ingår det två stycken 5 ah batterier, vilket gör att du aldrig behöver tänka på batteritiden då du kan ladda medans du polerar med det andra batteriet. 

Vad gäller storleken så avverkar en större polermaskin ytan snabbare än en mindre men det är även mycket svårare att komma åt på mindre ytor. Bästa är såklart en kombination av en stor och liten polermaskin. Till båtar och husvagnar är en stor sladdlös polermaskin att föredra framför en liten.

Laddtiden varierar beronde på vad du har för typ av laddare till dina trådlösa batterier och storleken på batteriet. 

Vill du ha en smidig upplevelse så rekommenderar vi en polermaskin som går på batteri. Du slipper en kabel som kan komma emot lacken och det underlättar jobbet betydligt. Dock brukar dessa vara lite dyrare än sladdrivna polermaskinerna. 

Hologram, även kallat polerrosor, är ”körspår” i lacken. Det är ojämnheter i lacken där man gjort nya mikrorepor vid polering.

Får man hologram så har man fuskat, man har inte gett poleringen den tid det ska ta. Man har garanterat använt en roterande polermaskin. Samtidigt som den roterande maskinen är mer effektiv än den oscillerande, så är den också mindre förlåtande.

Om man fått hologram, så har man antingen polerat för djupt, för länge eller för snabbt på ett ställe utan att avsluta på rätt sätt.

För att ta bort hologram så måste man avsluta men en försiktig, mild och ytlig slutpolering. Utan tryck och med en så fin kombination mellan polertrissa och polermedel som möjligt.

Med en oscillerande polermaskin går det inte att få hologram, då maskinen aldrig roterar i samma bana.

Se vad är hologram. Det är nämligen samma sak men två olika benämningar.