Söker du en polermaskin till din bil? Här är den vanligaste förekommande typen av polermaskiner för bilar. Vi går igenom vad man skall tänka på när man väljer en polermaskin för din bil och vad för- och nackdelarna är med de olika polermaskinerna. För att göra det så enkelt som möjlig har vi plockat ut en testvinnare i premium, mellan och budgetsegmentet. Det skall vara enkelt att hitta en prisvärd och bra polermaskin till din bil.

Testvinnande polermaskin bil 2021!

BÄSTA PREMIUM
5/5
5/5

Polermaskin XFE7-15 150

Flex oscillernade polermaskin är den bästa ocillerande polermaskinen i premiumsegmentet för din bil. Minimalt med vibrationer och ljud till ett bra pris i förhållande till polermaskin.

BÄSTA MEDEL
4,5/5
4.5/5

Rupes LHR15ES

Rupes oscillernade polermaskin för dig som söker en bra polermaskin för din bil, denna polermaskin är otroligt prisvärd och unik när det kommer till valuta för pengarna.

BÄSTA BUDGET
3/5
3/5

Turtle Polermaskin TW850-OSC

Osciellerande polermaskin i budget segmentet. Slagglängd på 15 mm med mjuk och ryckfri start för bra resultat. En utmärkt polermaskin i budgetsegmentet för din bil.

Vad Skall du ha för polermaksin till din bil?

Vi kommer att gå igenom vad man bör tänka på vid val av polermaskin till din bil och hur man använder den på bästa sätt. Vill du köpa en polermaskin för din bil så kan du se vilken som fått bäst i test eller köpa på länken där vi länkar till olika polermaskiner med erbjudande just nu som passar för polering av din bil.

Polermaskin till bil

När du väljer en polermaskin för din bil är det viktigt att tänka på vilken typ av polermaskin du skall välja. Har du mycket repor och en riktigt skadad lack rekommenderar vi en roterande polermaskin. Men då den är mycket effektivare är det även närmare till att göra fel. I de allra flesta fall så räcker det gott med en oscillernade polermaskin där du har större felmarginal, det är nästan omöjligt att skada din billack med en oscillerande polermaskin. Valet beror helt enkelt på hur skicket är och din erfarenhetsnivå. Du kan läsa mer om oscillerande polermaskiner och roterande polermaskiner om du har svårt att välja. 

Hur du använder polermaskinen för din bil

En polermaskin till din bil som är roterande eller oscillernade skapar snabbt och effektivt en fin finish på din bils lack. När man polerar en bil är det viktigt att tänka på hur man använder maskinen för att uppnå bästa resultat. 

Bilden illusterar vilket rörelsemönster som är optimalt för en bils polermaskin och hur du skall arbeta för att uppnå den finishen som din bil förtjänar oavsett om det är en oscillerande eller roterande polermaskin. 

När man använder en bilpolermaskin till bilen är det viktigt att tänka på följande saker. 

 • Lägg inte för mycket tryck utan låt den vila på lacken mjukt
 • Fördelaktigt att inte köra på höga varvtal 
 • Kör i ett bestämt rörelsemönster enligt bilden
 • Kör i block och inte en hel yta i ett svep
   •  
Svårare än så är det helt enkelt inte. Med dessa tips så kommer Ni få en kanonfinish på bilen. 
Polermaskin Rörelsemönster

KÖPGUIDE POLERMASKIN BIL

När du skall köpa en polermaskin till din bil finns det några viktiga saker att tänka på.

 • Typ
 • Vikt
 • Storlek
 • Kabellängd
 • Vibrationer
 • Effekt
 
Typ: När det kommer till typen av polermaskin är det viktigt att avgöra skicket på din bils lack. Det är nämligen så att om den är väldigt repig så kommer du att behöva en roterande polermaskin medans om du endast har mindre tvättrepor så kommer det räcka med en oscillerande polermaskin. Det bästa är självklart att kombinera dessa men om budgeten inte räcker till är det viktigt att avgöra vilken typ av polermaskin du skall välja för din bil innan du köper polermaskinen.
 
Vikt: Likaså är vikten en viktig faktor när det kommer till val av polermaskin till bilen. Om du kommer polera länge eller flera bilar kan vikten vara en avgörande faktor när det kommer till att bespara dina axlar och armar. En tung polermaskin är svår att hantera samtidigt som det sliter på kroppen att polera längre polersessioner med en tung polermaskin. Så håll koll på polermaskinens vikt för att minska belastningsskador och öka smidigheten. 
 
Storlek: När det kommer tills storlek på polermaskinen har detta en avgörande faktor till vad för användningsområde du skall ha den till. Behöver du en liten och smidig polermaskin som kommer åt på alla ställen eller behöver du en stor polermaskin som kan avverka stora ytor snabbt? Har du budgeten för det kan vi rekommendera att köpa en liten polermaskin en stor roterande polermaskin och en mellan oscillerande polermaskin, då har du en komplett setup av polermaskiner för din bil. Får du endast välja en så rekommenderar vi en polermaskin med en diameter på ca 125 – 150 mm för att få en så allsidig polermaskin som möjligt till din bil vilket samtliga testvinnare har.
 
Kabellängd: Det är även bra att tänka på kabellängden när du kollar på en polermaskin, det är nämligen så att om den är för kort så kommer den kunna göra märken i lacken på bilen och blir svår att hantera. Smidigast här är helt klart en sladdlös polermaskin men det finns andra faktorer som avgör där med. Valet faller i slutändan på dina preferenser men tänk på att inte köpa en polermaskin med för kort sladd under 2 meter är ett bra riktmärke. 
 
Vibrationer: Vibrationer är framförallt aktuellt när du väljer en oscillerande polermaskin då de har en excentrisk rörelsebana. Väljer du en roterande polermaskin så har de knappt några vibrationer och det är inget att oroa sig för. Alltså om du väljer en oscillerande polermaskin till din bil skall du alltid tänka på vibrationerna, ett riktmärke är priset och märket på polermaskinen där det tyvärr är så att desto billigare en polermaskin är desto mer vibrationer brukar de även ha. Vidare kan vi även rekommendera dig att kolla på Flex eller Rupes då de håller en hög kvalité rakt igenom. Vår testvinnande polermaskin bil i mellansegmentet är otroligt prisvärd och värd att titta på.
 
Effekt: Effekten har en avgörande roll när det kommer till om polermaskinen orkar att driva hela tiden. Har du en svag polermaskin kan den oscillerande- eller roternade  rörelsen stanna av i poleringsprocessen vilket inte är bra. 

När man väljer en polermaskin till bilen så finns det en del fördelar man bör ta i beaktning. Som alltid när man väljer en polermaskin efter dess användningsområden kan de ge en stor fördel då den är anpassad till just det ändamålet.

 • Ändamålsenlig
 • Oscillerande eller Roterande
 • Anpassad vikt efter ändamålet
 • Ergonomisk
 • Mindre vibrationer
 • Mångsidig
   •  

Som du ser när det kommer till valet av polermaskin till din bil så finns det många fördelar och du kan anpassa dessa efter de egenskaper du efterfrågar när du köper en polermaskin till din bil. Dock beror dessa fördelar på om du väljer en polermaskin som är anpassad för bil eller inte. Valet är i slutändan alltid ditt.

När man väljer en polermaskin till bilen så finns det en nackdel att ta i beaktning.

 • Begränsat användningsområde
   •  
Att välja en polermaskin enbart för polering av bil kan göra den begränsad i dess användningsområde till andra former av poleringsarbeten så som båt, husvagn eller motorcykelpolering där den kanske inte passar in på de krav man har på en polermaskin i de användningsområderna. 
5/5
5/5

Bästa polermaskinen för din bil i premiumsegmentet blev en modell från Flex. Med en VR-microprocessor-elektronik: konstant varvtal, mjukstart, återgångsspärr vid strömavbrott, överbelastningsskydd, förval av varvtal och temperaturövervakning är det en modell som fungerar mycket bra för såväl hobby- som proffs-användaren. Med en kraftfull 710 W motor som har optimerade luftkanaler som ger en perfekt kylning av motor och växel. Vidare har polermaskinen en stödrondell på 140 mm maximal storlek är 160 mm. Vi anser att 140 mm är en bra storlek för att polera bilen med, den avverkar stora ytor relativt snabbt samtidigt som du kommer åt på mindre ytor, vilket gör det till en riktigt bra allroundpolermaskin till din bil. 

Vidare så har den mjuk och ryckfri start med extremt låga vibrationer på endast 7,5 m/s. Slaglängden på denna Flex bilpoleringsmaskin ligger på 15 mm vilket vi anser vara optimalt för en bilpoleringsmaskin. Denna bilpolermaskin har optimerade luftkanaler som håller temperaturen nere på motor och växlar för att garantera en lagom temperatur under hela arbetet. Att hålla nere värmen är viktigt för att få ett bra poleringsresultat, detta gör att den är idealisk för temperaturkänsliga lacker. 

Modellen är mycket ergonomiskt utformad och har en greppkåpa med Softgrip.

Den dämpande effekten är mycket god och resultatet blir att en oscillerande bilpolermaskin som Flex XFE7 – 15 150 går och arbeta med under många timmar utan att det orsakar värk i armar och axlar tack vare en vikt på endast 2,4 kg.

Fördelar:

 • Otroligt tyst
 • Minimalt med vibrationer
 • Hög kvalité
 • Mångsidig
 • Låg vikt
 • Ergonomisk
 • Lång sladd
   •  

Nackdelar:

 • Priset
  •  

Sammanfattningsvis: 

Flex XFE7-15 150 är en helt enastående polermaskin till din bil som har alla de egenskaper du kan tänkas behöva när det kommer till polering av bilen. Mjukstart,  lågt varvtal, låga vibrationer, låg ljudvolym, ergonomisk och en lång sladd. Däremot har den ett saftigt pris vilket ofta kommer med hög kvalitet, fastän det höga priset så anser vi ändå att om du skall ha en riktigt bra polermaskin så är den helt klart värd sitt pris när man ser till vad man får. 

Teknisk data:

 • Max polerrondell: Ø160 mm
 • Max stödrondell: Ø150 mm
 • Excentrisk rörelse: 15 mm
 • Varvtal, tomgång: 1500-4500 /min
 • Tomgångsslagtal: 3000-9000 /min
 • Upptagen effekt: 710 Watt
 • Avgiven effekt: 420 Watt
 • Kabellängd: 4 m
 • Storlek (LxBxH) 370 x 40 x 140 mm
 • Vikt 2,4 kg
4,5/5
4.5/5

I klassen bästa i test mellan hittar vi en polermaskin till din bil från Rupes. Även denna polermaskin har mjukstart, konstant vartal och anses vara exceptionellt skonsam för lacken då värmen inte blir hög som de kan bli på polermaskiner i det lägre prissegmentet. Känsliga delar på lacken kan alltså poleras utan risk för att lacken bränner.

Både professionella och nybörjare kan känna sig trygga när de väljer en Rupes LHR 15ES polermaskin. Större repor och matt lack är ett minne blott och försvinner utan tvekan med denna polermaskin. Handtaget har en smal utformning vilket gör att polermaskinen ligger väldigt skönt i handen under många timmars arbete. Med en låg ljudnivå och minimalt med vibrationer utmärker sig denna polermaskin. Vikten ligger på 2,6 kg vilket gör den lätthanterlig.

Rupes LHR15 ES polermaskin är ett mycket populärt val av många och utgör en bra första maskin att använda sig för att lära sig polera ytor. Med den låga temperaturen minimerar man risken att skada eller bränna lacken under arbetet.

Med Rupes LHR15 ES kan du känna dig trygg i ditt val med polermaskin. Vill du ha en mer komplett polermaskin med marknadens bästa egenskaper tittar du på Flex. Men likt flex är även Rupes ett världsledande varumärke med hög kvalité, köper du Rupes LHR15 ES så kommer du inte att bli besviken.

Fördelar:

 • Tyst
 • Prisvärd
 • Lite vibrationer
 • Hög kvalité
 • Mångsidig
 • Låg vikt
 • Ergonomisk
 • Lång sladd
   •  

Nackdelar:

 • Saknar gummi på ovansidan
   •  

Sammanfattningsvis: 

Rupes LHR15ES är en helt otrolig polermaskin till din bil i mellansegmentet som egentligen lika gärna kan tillhöra premiumsegmentet. Därför att den är otroligt komplett, men då priset är såpass låg så hamnar den i mellansegmentet. Vad kan vara bättre än att betala för en polermaskin i mellansegmentet men få en polermaskin som egentligen tillhör premiumsegmentet? Denna polermaskin har få vibrationer en låg ljudnivå, andas kvalité, mångsidig, låg vikt, ergonomisk och har en lång sladd, vad mer kan man begära av en polermaskinen i mellansegmentet? Hur som helst så har den en nackdel när det kommer till ovansidan, det är nämligen så att den saknar gummiskydd som skyddar den om man lägger polermaskinen upp och ner på marken, vilket kan repa den. Detta är dock löst i dess efterträdare mark II och mark III men då går även priset upp en hel del.

Kontentan är att du får en otroligt prisvärd och komplett polermaskin till din bil.

Teknisk data:

 • Excentrisk rörelse: 15 mm
 • Hastighet: 2000-5000 rpm
 • Verktygsaxel: M8
 • Storlek fästplatta: 125 mm
 • Rekommenderad storlek trissa: 125-150 mm
 • Effekt: 500 W
 • Vikt: 2.6 kg

 

 

3/5
5/5

Bästa polermaskinen för din bil i budgetsegmentet blev en modell från Turtlewax. Polermaskinen är väldigt skonsam mot lacken då den inte kommer upp i hög temperatur. Turtle Wax polermaskin 150 mm är utvecklad för att utföra mer arbeten med ett perfekt resultat varje gång. Borttagning av skador på lack samt repor går snabbt med den kraftiga oscillerande polermaskinen för bil.

På polermaskinen finns ett reglage som visar vilken hastighet du kör med. Höj och sänk enkelt hastigheten med reglaget för att ständigt ha full kontroll. Både nybörjare och mer erfarna polerare har glädje av polermaskinen då den är enkel att komma igång med. Ett mycket bra alternativ för den som vill lära sig att polera bilen. Att välja poleringsmaskin till bilen kan vara svårt, men här får du en billig polermaskin till din bil som du kan börja med och om du sedan vill  uppgradera dig så har du inte lagt allt för mycket pengar.

Vikten är på 2,7 kg och gör att användaren orkar hålla i den under lång tid även om den är något tyngre än polermaskinerna från Flex och Rupes. Passar extra bra för lite större ytor som behöver poleras – ger enkelt lack som har en matt ton en fin glans igen.

Med Turtle Wax kan du känna dig trygg i ditt val med polermaskin. Vill du ha en mer komplett polermaskin med marknadens bästa egenskaper tittar du på Flex eller Rupes beroende på din budget.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Mångsidig
 • Låg vikt
 • Ergonomisk
 • Lång sladd
   •  

Nackdelar:

 • En del vibrationer
 • Något svag excentrisk rörelse
 • Håller inte varvtalet konstant hela tiden
 
Sammanfattning: Turtle Wax TW850-OSC är en prisvärd polermaskin i budgetsegmentet där man får en fin instegspolermaskin för sin bil. Polermaskinen har det mesta man kan önska när der kommer till egenskaper och är mångsidig samtidigt som det finns en del att önska. Vi hade gärna sett att den hade lite mindre vibrationer, en starkare excentrisk rörelse och håller ett konstant varvtal. Däremot så är den väldigt prisvärd för dig som inte polerar din bil allt för ofta och du kommer inte bli missnöjd med resultatet för den gör sitt arbete.

 

Teknisk data:

 • Vikt: 2,7 kg
 • Effekt: 850W
 • Spänning: 230 V
 • Kabellängd 4 meter
 • Stödrondeller: 114 mm & 127 mm
 • Polerrondell: 130 mm

Vanliga frågor om bilpolermaskiner

Vad är en bilpolermaskin?

En bilpolermaskin använder man för att ta bort repor som uppkommit av olika anledningar och få en fin glans på bilen. När man polerar så slipar man bort ett mycket tunt lager av lacken runt repan för att på så sätt generera en lack som är i samma nivå som resten av lacken. Repan är borttagen och lacken återställd.

Stor eller liten polermaskin till bilen?

Vad gäller storleken så avverkar en större polermaskin ytan snabbare än en mindre men det är även mycket svårare att komma åt på mindre ytor. Det bästa är såklart en kombination av en stor och liten polermaskin för att avverka ytan så snabbt som möjligt. Men det är långt ifrån alla som har möjligheten att köpa olika storlekar på en polermaskin och då är en medelväg den rätta vägen. Med en medel menar vi en polermaskin med en polerrondell runt 125 – 150 mm som är mer allsidig och fungerar bra på såväl små som stor ytor.

Bilpolermaskin som är batteridriven?

Vill du ha en smidig upplevelse så rekommenderar vi en polermaskin som går på batteri. Du slipper en kabel som kan komma emot lacken på bilen och det underlättar arbetet betydligt. Dock brukar dessa vara lite dyrare än sladdrivna polermaskinerna till bilar men för den delen inte speciellt mycket dyrare. Vidare är det bra att tänka på att batteritiden självklart är begränsad när det kommer till sladdlösa polermaskiner, därav kan det vara smart att ha två batterier för att på så sätt undvika onödig väntetid när batteriet tar slut. Då kan du ladda det enda medans du arbetar och sedan byta av, vilket gör att du ständigt har batteri i din polermaskin. Vad som passar dig är helt upp till dig själv och en sladdriven polermaskin kan vara minst lika bra om inte bättre. Allt beror egentligen på vad du kommer att arbeta med och vad du har för preferenser.

Hur undviker jag hologram på min bil?

Om du är rädd för att få hologram på bilen skall du välja en oscillerande polermaskin, då kommer du inte att få några hologram efter att du polerat bilen. Väljer du däremot en roterande polermaskin så är det enklare att få hologram. Många rekondfirmor använder sig av en roterande i första skedet för att få bort alla repor och sedan går det över med finare polermedel och e oscillerande polermaskin för att ta bort alla eventuella hologram. Kombinationen är ett vinnande koncept men om du inte har möjlighet att köpa båda, köp då en oscillerande polermaskin till din bil.

Vad skall jag tänka på när jag väljer en polermaskin till min bil?

När det kommer till val av polermaskin till din bil är det viktigt att tänka på hur bra du hanterar en polermaskin. Är du nybörjare eller amatör så rekommenderar vi en oscillerande polermaskin som är mer förlåtlig medans om du är van vid en polermaskin kan du även välja en roterande polermaskin utan att behöva vara orolig som är effektivare.