Vi har tagit fram dem ultimata bilvax produkterna för dig som går lika bra att använda på en husvagn. När man köper ett bilvax till en polermaskin eller vill upprätta det för hand är det svårt att veta vilket typ av bilvax som passar din bil eller husvagn bäst. Vi på polermaskinen har tagit fram de olika bilvax som vi anser vara mest lämpade och har de mest unika egenskaperna som man är i behov av vid vaxning så som hållbarhet, glansnivå och skydd. Dessa produkter passar såväl nybörjare som proffs vilket gör dem väldigt användarvänliga.  Nedan finner du olika bilvax som är otroligt prisvärda just nu!

Bästa bilvaxet till din polermaskin 2021!

BÄSTA VAXET

Bilvaxet Fusso Coat Black eller White

Detta bilvax imponerade stort på oss med dess otroliga hållbarhet, hela 74 handtvättar klarade det och vann överlägset. Sedan ger de även en otroligt fin glans på din bil eller husvagn. Vår favorit! Kom ihåg att välja svart för mörka färger och vitt för ljusa.

NÄST BÄSTA VAXET

Bilvaxet Angelwax Desirable

Detta vaxet är enkelt att applicera och ger en lång hållbarhet i upp till 5 månader. Glansen får en djup weetlook – glans och är kraftigt vattenavstötande vilket skyddar lacken mot yttre åverkan i form av surt regn och andra oxiderande partiklar som kommer från vår miljö.

TREDJE BÄSTA VAXET

Bilvaxet Meguiers NXT

Bilvaxet Maguiers NXT är väldigt enkelt att applicera och ger ett långt och hållbart skydd för din lack. Vi upplever en enastående glans och en kraftigt vattenavstöttande förmåga när det är applicerat på korrekt sätt. Även detta är ett mycket bra vax.

Vad är ett bilvax?

Ett bilvax är konstruerat för att ge din polering ett skyddande och glänsande lager samtidigt som de fyller i eventuella kvarstående mikrorepor i lacken. Med våra bilvax som vi tagit fram i testen så kommer din bil helt enkelt att se ut som ny. Dock är det en förutsättning att lacken är ordentligt polerad innan man applicerar vax på den. Vax lägger sig som en skyddande hinna på lacken och om den inte är korrekt rengjord i polermaskins-stegen innebär det i praktiken att du kapslar in smutsen som inte är borttagen. Därför är det otroligt viktigt för slutresultatet att man upprättar en så grundlig och genomgående polerprocess innan man applicerar sitt bilvax. Olika typer av bilvax har olika unika egenskapar vilket gör de speciella. Vi har försökt att ta ut de mest allmänna bilvaxerna med de bästa förmågorna för att göra det så enkelt som möjligt för dig i din urvalsprocess av bilvax. Nedan kan du se billiga och bra bilvaxer som vi rekommenderar.

 

 

Vad har Bilvax för funktion

Vad fyller då ett bilvax för funktion? Dess främsta egenskap är att ge en stark glansig yta som samtidigt skyddar de undre lagret av lack på din bil eller husvagn. Vax har funktionen att de läggs uppe på lacken för att skydda och successivt så nöts själva vaxet ner för att hela tiden ha en ren och skyddande yta. Vi brukar därför rekommendera att man vaxar bilen minst var tredje månad även om vissa vaxer kan hålla upp till ett helt år för att bevara den skyddande hinnan som vaxet faktiskt ger. Våra testvinnande bilvaxer har en otroligt lätt appliceringsprocess vilket för det enkelt att lägga på och torka av vaxet.

Hur du använder bilvax korrekt!

När du applicerar ett bilvax är det viktigt att underhållsarbetet är ordentligt utfört för annars kommer inte vaxet till sin rätt. Med ett grundlig förarbete menar vi avfettning – bilschamponering – lera – rubbing -polish och avslutningsvis ett mjukar polermedel att avsluta med. Sedan är bilen i toppskick för att lägga på bilvaxet. Applicera antingen bilvaxet för hand eller med polermaskin, arbeta i små rutor precis som vid polering med en polermaskin och läs på förpackningen hur länge bilvaxet skall ligga på innan Ni torkar av det. Fördelaktigt så använder du dig av en extremt mjuk mikrofibertrasa för bästa resultat. Nedan finner Ni en länk där Ni kan hitta alla tillbehör Ni behöver för samtliga av dessa steg.

Soft 99 Fusso Coat är ett maxat bilvax med otroligt lång hållbarhet, går att jämföras med betydligt dyrare lackförseglingar samtidigt som de är mycket lättare att applicera än ett vanligt bilvax. Hållbarheten är upp emot 12 månader! Vi trodde först inte våra öron när vi hörde detta så vi var tvugna att testa själva! Hela 74 handtvättar med bilschampo klarade detta vax innan det började ge vika, vilket otroligt skydd! Och därmed vill en del kalla Fusso Coat för en typ av lackförsegling medans en annan del vill kalla det bilvax. Vi menar att det gott kan vara en blandning av båda då den uppfyller båda av dessas kriterier då den är slitstarkt som en försegling, men lika lättapplicerat som ett bilvax. Ett riktigt drygt medel som har en hållbarhet upp till 12 månader enligt Soft 99, mycket imponerande!

En annan fördel som är viktig att tänka på det är att vaxet finns i två olika utförande, en för mörkare lack och en för ljusare lack. De mörkare lackerna är svart, röd, blå, lila och rosa medans de ljusare lackerna är blågrönt, grönt, gult, vitt och orange.

Fusso Coat är unikt på många sätt. En utav beståndsdelarna i vaxet är PTFE – Polytetrafluoreten, en typ av flourplast som ger en extremt hal yta. Samma ämne är mer känt inom bland annat behandling av stekpannor och skor från varumärkena Teflon och Gore-Tex.

Till skillnad mot de flesta vaxer, är Fusso Coat Black lite mer ”oljig” och torkar inte lika snabbt på lacken, appliceringen är alltså mycket enkel. Man behöver absolut inte ha någon poleringsmaskin men det kan man ha om man vill. Lämnar efter sig en fin och starkt vattenavstötande yta!

Egenskaper:

 • Produkt: Bilvax Soft99 Fusso Black / White
 • Användningsområde: Vaxning av bil. Skydda lacken, ge glans samt underlätta underhållstvätt
 • Vaxtyp: Syntetiskt vax
 • Varaktighet (tillverkaren): Upp till 12 månader
 • Förpackning: Plåtburk med extra behållare, en appliceringssvamp medföljer
 • Förpackningsstorlek: 200 g
 • Förbrukning: Räcker upp till 80 bilvax-behandlingar (normalstor bil)
 • För användning på mörk och ljus lack
 • Mycket vattenavstötande

 

Vår absoluta favorit bland bilvaxer!

 

Bilvaxet Angelwax Desirable är ett hårdvax som är enkelt att applicera och ger snabbt en effektiv och skyddande hinna som är väldigt vattenavstötande, vidare ger det ett otroligt djup i lacken. Finns det något vackrare än när det pärlar sig på billacken? I vårt tycke inte!

Desirable är flaggskeppsmodellen i Angelwax sortiment. Som vi nämnde tidigare ger det en otroligt djup wetlook-glans och har en hög vattenavstötande förmåga. Från början var detta ett ”limited edition”-vax, men då det visade sig vara så populärt valde Angelwax att inkludera det i sortimentet permanent så att alla kunde ta del av denna storsäljare. Den långvariga glansen och vattenavstötningen håller inte lika länge som fusso coat vilket är en klass för sig men den håller ändå upp till ca 5 månader. Men om man jämför det mot fusso coat så har den en mycket djupare glans och passar bra om du vill ha lite extra glans istället för hållbarhet.

 

Egenskaper:

 • Produkt: Bilvax Angelwax Desirable
 • Användningsområde: Skydda bilens lack och ge glans
 • Förpackning: Plastburk
 • Storlek: 33 ml
 • Skydd i 5 månader
 
Detta vax ger än högre glans än vår testvinnare men samtidigt ger den inte ett lika lång skydd och innehåller mindre produkt. Det är egentligen anledningen till att vi valde fusso coat för vi lever i ett land där det ofta regnar och man kör på smutsiga vägar och vad kan då väga tyngre än den skyddande faktorn. Men rent visuellt har du här ett vax som genererar en otrolig glans men inte riktigt samma hållbarhet.
 
Oavsett är detta  ett otroligt bra vax och om du väljer det så kommer du inte att bli besviken.

 

Meguiers NXT tech wax 2,0 är ett form av flytande lackskydd som efterliknar ett vax och har en otroligt bra slitstyrka.

Meguiers NXT tech wax 2,0 ger djup intensiv färg på lacken samtidigt som den ger en maximal Wet-Look glans. Hydrophobic Polymer Technology skapar oöverträffade vattenpärlor och ger ett maximalt skydd mot oxidation, korrosion, uv-strålar och förslitningar på lacken. Hydrophobic betyder vattenavstötande och det bygger upp ett skydd och ytspänning som gör att vattnet drar ihop sig och bara rinner av den lackerade ytan. En flaska innehåller hela 532 ml vilket räcker till minst 10 helbilsvaxningar. Meguiers används flitigt av proffisionella rekondare och är ett otroligt väl renommerat företag inom rekondvärlden.

Det bästa med Meguiers NXT tech wax 2,0 är att det är lika enkelt att applicera som ett vanligt vax men ger en skyddande effekt likt en lackförsegling, dvs ett troligt bra skydd på våra svenska vägar.

Tänk alltid på att applicera medlet för hand med applikator eller med maskin. Följ alltid tillverkarens instruktioner. Rengör och torka ytan som ska behandlas. Portionera ut lite medel på en skumgummiapplikator, applicera därefter ett tunt och jämnt lager. Ta en del i taget och arbeta in vaxet riktigt ordentligt. Låt det sedan torka enligt anvisningarna och tänk alltid på att inte låta vaxet stelna helt. Torka sedan bort överblivet medel med en mjuk mikrofiberduk och applicera det aldrig på varma ytor. Så själva appliceringsprocessen är väldigt enkelt och det gillar vi verkligen med detta vaxet.

Egenskaper:
 
 • Produkt: Meguiars NXT Polymer Paint Sealant, 532 ml
 • Användningsområde: Skydda lacken och underlätta tvätt
 • Storlek: 532 ml
 • I förpackningen medföljer en skumgummiapplikator
 
Oavsett vilket av våra vax du köper så kommer du inte bli besviken då alla tre är troligt bra vax.

 

 

Det finns olika typer av bilvax som fungerar på lite olika sätt men grundtanken med ett vax är att den skall skydda den polerade ytan som är känslig efter att du har kör rubbing eller polish på bilen. Samtidigt så ger det en glansförstärkande effekt och kraftigt skydd för yttre åverkan.

Ett bilvax fungerar som så att det ger en skyddande hinna på bilen som hela tiden nöts ner när yttre åverkan kommer mot lagret vilket gör att bilen hela tiden har en ren och fräsch yta som skyddar till dess att bilvaxet är slut. Därmed måste man även vaxa bilen kontinuerligt för att behålla skyddet.

 

Man behöver självklart inte använda sig av bilvax men som vi tidigare nämnt så blir lacken väldigt känslig efter att man har polerat bilen vilket gör att den lätt blir skadad av yttre åverkan och då är det viktigt att skydda bilen med ett bra bilvax.

Här kommer några anledningar.

Att använda bilvax ger många fördelar och vi skulle inte rekommendera att polera en bil utan att lägga på ett lager med skyddande bilvax.

När det kommer till val av bilvax så beror det på vad du vill åstadkomma med ditt bilvax. VI har två rekommendationer, om du vill ha en så hög glans som möjligt men kortare skydd som behöver uppdateras kontinuerligt så väljer du ett carnaubavax medans om du vill ha ett långt skydd med lite sämre glansegenskaper så väljer du ett syntetiskt vax.

Bilvax skyddar bilen samtidigt som det ger en glänsande yta. Bilvax skall alltid användas alternativt lackskydd efter att man polerat en bil med en polermaskin då lacken är väldigt känslig när man bearbetat den, där kommer bilvaxet in och skyddar den mot yttre åverkan när man polerat bilen.

Det finns olika typer av bilvax och likaså lackskydd. Men den största skillnaden är att lackskydd brukar ge ett bättre skydd men lägre glans och ett bilvax är precis tvärtom även om det finns syntetiska bilvax idag som är minst lika bra som ett lackskydd. Till exempel vårt testvinnande bilvax från Soft 99. Generellt kan man säga att om du vill ha högre glans välj då ett bilvax med Carnauba i, nackdelen är att det hela tiden nöts ner och du behöver lägga på ett nytt lager oftare. Vill du ha något slitstarkt välj då ett bilvax som är syntetiskt eller lackskydd som ofta ger längre och hållbarare skydd men till nackdel för glansen. Dock går det bra att kombinera båda för bästa resultat.