BILLIG POLERMASKIN

Vi har klämt, känt och undersökt ett flertal billiga polermaskiner och valt ut de vi tror skulle passa dig allra bäst. I testet har vi kollat på priset i förhållande till kvalité där vi framförallt har varit extra noga med att polermaskinen skall vara så billig som möjligt men samtidigt hålla en hög kvalité utan att du tappar för mycket användarupplevelse och funktioner på grund av priset. 

För att göra det så enkelt som möjligt i Er urvalsprocess så har vi valt ut tre billiga polermaskiner en som är roterande, oscillerande och sladdlös. Där fokus har legat på värdet i relation till priset som du får vid köp av polermaskinen.

 

Testvinnande billig polermaskin 2021!

BÄSTA OSCILLERNADE
5/5

Polermaskin Billig Turtle Wax TW850-OSC

Turtle Wax billig polermaskin är den bästa billiga oscillerande polermaskinen i förhålllande till pris. Slagglängd på 15 mm med mjuk och ryckfri start för bra resultat. Värdet i förhållnade till den billiga köpeskillingen så är detta ett kanonval.

BÄSTA ROTERANDE
5/5

Polermaskin Billig Bosch GPO 14 CE

Bosch billig polermaskin är den mest prisvärda roterande polermaskinen du kan köpa i förhållande till kvalité. Med en stark motor på hela 1400 W och ergoniskt handtag i softgrip och hela 6 varvtalsinställningar.

BÄSTA SLADDLÖS
5/5

Stor polermaskin Dewalt DCM848N

Dewalt billig polermaskin är den mest prisvärda sladdlösa polermaskinen du kan köpa i förhållande till kvalité. Drivs av en kraftfull 18V kolborstfri motor för att inte stanna vid hårdare belastning och har ett gummiklätt växelhus för högsta ergonomi.

Vad är en Billig polermaskin?

När vi väljer ut våra testvinnande billiga polermaskiner så tittar vi efter kvalité i förhållande till pris. Självklart är det viktigt med ett billigt pris och vi har därför varit extra selektiva för att hitta den bästa billiga polermaskinen i de olika utförandena för att göra det så enkelt som möjligt i din urvalsprocess. Ut efter ditt användningsområde har vi valt att hitta en billig polermaskin för såväl roterande, oscillerande och sladdlösa. Du får helt enkelt bestämma vad som passar dig bäst och sedan har vi rekommenderat de billiga polermaskiner vi anser vara mest prisvärda för respektive funktionsområde.

Billig polermaskin funktion

Våra testvinnande billiga polermaskiner skall ha bra egenskaper i förhållande till sitt pris. Vi ser inte att man skall ta enbart den billigaste polermaskinen för att det är den som är billigast utan när vi upprättar våra oberoende tester av billiga polermaskiner så utgår vi ifrån dess egenskaper i relation till priset. Egenskaper som vi värderar högt är användarvänlighet, funktionalitet, ljudnivå, ergonomi, vibrationer, sladdlängd, utförande och mjukstart för att nämna några egenskaper som är essentiella i våra tester. Letar du enbart efter den billigaste polermaskinen så är detta testet inte relevant, utan vi gör ett opartiskt bäst i test där vi utgår från den billigaste polermaskinens egenskaper i förhållande till den marknadsmässiga prissättningen som maskinen kostar.

Hur du använder en BILLIG polermaskin

En billig polermaskin oavsett typ har ett rörelsemönster som är effektivt att aanvända sig av. Bilden illusterar den perfekta röreslsen oavsett vilken billig polermaskin du väljer att köpa. Tänk även på att inte lägga för mycket tryck när du polerar utan låt maskinen göra arbetet åt dig, annars är det lätt hänt framförallt om du har en billig roterande polermaskin att du bränner lacken. Arbeta alltid i lugna och fina rörelser med så lite tryck som möjligt för att uppnå bästa resultat. Har du inte arbetat med polermaskiner tidigare rekommenderar vi att börja med en billig oscillerande polermaskin för att sedan om du vill köpa en roterande och komplitera med. Avser ditt arbete enbart hantering av tvättrepor och mindre skavanker då skall du definitivt ha en oscillerande billig polermaskin, men om du har större lackkorrigeringar att arbeta med då kan det vara fördelaktigt med en billig roterande polermaskin.

Polermaskin Rörelsemönster

Varför är en billig polermaskin så populär?

Självklart är det beroende på att priset är såpass låg som det faktiskt är. Men vi på polermaskinen rekommenderar Er inte att enbart stirra Er blinda på priset när det kommer till billiga polermaskiner. När vi kollar på billiga polermaskiner så utgår vi självklart ifrån priset men priset kan inte enbart vara den enda faktorn som spelar roll. Ponera att man endast kollar på priset och köper den absolut billigaste polermaskinen på marknaden. Här är några av de problem som kan uppstå när du köper den billigaste polermaskinen. Vanligt är att de inte finns någon varvtalsreglering utan endast en på och av knapp vilket absolut inte är bra när det kommer till att polera en bil. Vidare brukar de sakna en funktion som kallas ”mjukstart” det vill säga att polermaskinen startar upp mjukt så att polermedlet inte skvätter överallt. Och det som framförallt kanske utmärker de absolut billigaste polermaskinerna är ljudnivån, motorstyrkan och vibrationerna. Många billiga polermaskiner kan låta som ett jetplan vilket är förödande om du skall bearbeta din lack i flera timmar, vidare har de väldigt klena motorer vilket gör att de inte klarar att hålla ett konstant varvtal utan att maskinen går upp och ner i varv vilket gör att polerresultatet inte blir särskilt bra samtidigt som du får kraftiga vibrationer framförallt av de oscillerande modellerna när du arbetar som leds upp till dina axlar och gör arbetspasset oerhört arbetsamt. Som Ni märker så finns det flertal faktorer som spelar in vid valet av en billig polermaskin och vi på polermaskinen har tagit alla dessa i vår beaktning när vi tagit ut våra billigaste testvinnare och därmed har vi gett samtliga i respektive kategori fem stjärnor på grund av priset i förhållandet till kvalitén. Vissa av dessa polermaskiner förekommer i andra test men detta är recenserat utifrån den billigaste polermaskinen och inte till exempel testet för en oscillerande polermaskin.

Hur använder man en billig polermaskin säkert?

Detta kan vara lite klurigt då de billigare varianterna på polermaskiner ofta saknar en del av de essentiella säkerhetsanordningarna som en dyrare polermaskin besitter. I vårt test har vi försökt att tillgodose detta i största möjliga mån, men självklart är en billig polermaskin inte lika säker som en dyrare polermaskin. Likt de flesta produkterna på marknaden så brukar priset vara avgörande för att ha en högre säkerhet än de lite billigare polermaskinerna. Säkerhet som man kan tänka på är att maskinen skall ha en avstängningsfunktion att om du tappar den i marken så skall polerrondellen sluta att snurra. Vidare vill du självklart inte att din billiga polermaskin skall skada din bil och du vill inte att några mindre skador heller uppstår. Därför är det otroligt viktigt att ha en polermaskin med en automatisk avstägningsfunktion  och säkerhetsåtgärder som skyddar både dig som användare och din bil från skador.

Fördelar med en billig polermaskin

Fördelarna med en billig polermaskin är att du inte behöver vara lika rädd om den som med en dyrare polermaskin. Vidare är de även väldigt bra instegsmodell där du kan prova olika typer av polermaskiner, kanske har du råd att unna dig både en billig roterande polermaskin och en billig oscillerande polermaskin för att uppnå bästa resultat. Är du dessutom nybörjare behöver du inte känna att du spenderat allt för mycket pengar på en polermaskin och om du verkligen gillar att polera så kan du sedan köpa en dyrare polermaskin som har alla de funktionerna som de lite billigare saknar. Vidare har du minst lika lång garanti på en billig polermaskin som en dyr polermaskin vilket gör att du självklart kan reklamera den om det skulle vara så att den går i sönder eller liknande. Garantitiden skiljer lite åt mellan märke men reklamationsrätten som konsument är alltid 3 år. Känner du även att polering inte var något för dig så har du inte lagt ut allt för mycket pengar på en polermaskin.

Nackdelar med en billig polermaskin

Nackdelarna med en billig polermaskiner brukar utmärka sig när det kommer till kvalitén, en billig polermaskin brukar inte hålla samma standard som en exklusivare. Vidare så saknar den ibland en del av de funktioner som en dyrare polermaskin har vilket man ibland kan sakna beroende på vilken typ av poleringsarbete man arbetar med. Dessutom så har vi på Polermaskinen märkt framförallt när det kommer till billiga oscillerande polermaskiner att de inte kan hålla ett konstant varvtal. Utan den billiga polermaskinen arbetar i ojämn varvtalsnivå där varven fluktuerar beroende på motstånd. Sist men inte minst så saknar många av de billigare en ergonomisk konstruktion, de är helt enkelt inte lika ergonomiska när det kommer till utformningen som en dyrare polermaskin.

Varför köpa en billig polermaskin?

Den mest uppenbara anledningen är självklart priset. Om du är ny med att poler och känner dig osäker på om det är något för dig kan du alltid börja med en billig polermaskin för att sedan byta upp dig om du vill ha något bättre, och på det sättet slippa lägga allt för mycket pengar om du skulle anse att det inte är roligt eller tillfredsställande. Samtidigt så behöver man inte vara lika rädd om en billig polermaskin som en dyrare. Det är helt enkelt ett bra förstahandsalternativ. 

Dessutom kan det vara förmånligt om du endast polerar din bil en gång om året eller mindre då är du inte i behov av en dyrare polermaskin. I slutändan är det dina preferenser som avgör hur mycket pengar du vill lägga på en polermaskin.

Vad kan man använda en billig polermaskin till?

En billig polermaskin kan behandla vilket fordon som helst men det som skiljer de mot de dyrare varianterna brukar vara ljudnivå, hastighetsreglering, konstant varvtal, vikt, greppyta och ergonomi. Där har dem dyrare varianterna en klar fördel och utmärker sig från de billigare polermaskinerna. Om du kommer att polera många bilar så kommer en billig polermaskin inte vara tillräckligt då dem inte klarar av att polera flera bilar i rad då motorn blir för varm och lätt överbelastad, i så fall rekommenderar vi dig att köpa en dyrare polermaskin med högre kvalité. Men om du endast kommer arbeta med din polermaskin för hemmaanvändning så går det utmärkt med en billigare polermaskin.